Geplaatst op Geef een reactie
internationale vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Internationale vrouwendag krijgt ieder jaar weer veel aandacht. Ook My-Llavero wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. Niet iedereen weet wat Internationale Vrouwendag is en hoe dit is ontstaan.

Korting

Speciaal op Internationale vrouwendag geeft My-Llavero 10% korting in de gehele webshop!*

Gebruikt hiervoor code:

Internationale-Vrouwendag

 

Wat is Internationale Vrouwendag?

Wat is in Internationale Vrouwendag? Als je alleen naar de naam kijkt, dan zou je al kunnen raden, dat het een speciale dag voor vrouwen is. Niet alleen Nederland doet hier aan mee, maar internationaal wordt hier aandacht aan besteed en wordt er stil gestaan bij de rechten van de vrouw en de verschillen die er op dit moment nog zijn ten opzichte van mannen.

Mannen hebben nog regelmatig een hoger salaris, ze werken fulltime, daarentegen werken vrouwen nog vaak parttime en zorgen voor het huishouden & de kinderen. Gelukkig wordt dit verschil steeds kleiner, maar het is er nog steeds.  

Wanneer is het Internationale vrouwendag?

Elk jaar is het op de 8ste dag van maart Internationale vrouwendag.

Vrijdag 8 maart 2019

Waarom internationale vrouwendag nog steeds nodig is? De verschillen tussen mannen en vrouwen worden dan wel steeds kleiner, maar de gelijkheid is, ook in Nederland, nog steeds niet bereikt.

Hoe is internationale vrouwendag ontstaan?

Sinds 1911 vieren vrouwen, van over de gehele wereld, op de 8e dag van maart Internationale Vrouwendag. De 8e dag van maart is gekozen, omdat de eerste staking van vrouwen plaatsvond op 8 maart 1908.

Vrouwen in New York stonden op tegen de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, het begin van de emancipatie van de vrouw. Clara Zetkin stelde in 1910 voor om de Internationale Vrouwenconferentie op 8 maart om te dopen tot Internationale Vrouwendag.

Negen jaar na de vrouwenstaking in New York kwamen ook vrouwen in Sint-Petersburg op voor betere omstandigheden in de textielindustrie. Deze revolutionaire beweging droeg bij aan de benoeming van 8 maart als Internationale Vrouwendag.

De status van deze dag kwam echter moeizaam op gang, totdat het feminisme in de jaren zestig opnieuw groot werd. Internationale Vrouwendag staat sindsdien in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen over de gehele wereld.

Feiten over Internationale Vrouwendag

  • Ieder jaar op de 8e dag van maart;
  • Internationale vrouwendag is ontstaan in de 20e Vanaf toen kwamen vrouwen op voor hun rechten.
  • Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit, verspreid over de hele wereld.
  • Internationale vrouwendag wordt wereldwijd gevierd.
  • Elk jaar heeft een ander thema, dit jaar is het thema heldinnen.
  • Het doel is aandacht vragen voor thema’s zoals de economische zelfstandigheid, zorg en arbeid, racisme, empowerment, op seksueel gebied en discriminatie.  

Social media

Gebruik de #heldinnen op social media om aandacht te geven aan Internationale vrouwendag.

*Code is natuurlijk geldig voor mannen & vrouwen 😉 – Niet geldig in combinatie met andere kortingen en alleen te gebruike op 8 maart 2019 – 00.00-23.59 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.